Cct ober 28, 1992

This is in response to your correspondence of August 6, 1992, to
Ms. Bea Vanderwal k, Director of the Anti-Drug Information Center
(ADIC) requesting guidance on whether an operator, who remains at
the ocean surface, in control of an underwater subnarine that
i nspects subnerged pi pelines would be subject to drug testing under
Part 199.

A person perform ng an operation, nmaintenance or emergency response
function on a pipeline regulated by 49 CFR Parts 190-199 is an

"enpl oyee", as defined in 49 CFR ? 199.3 and is subject to drug
testing.

The activity you describe is a maintenance function perforned on a
pi pel i ne. The function is regulated wunder the underwater
i nspection provisions of 49 CFR ?? 192.612 and 195.413 so |long as

the pipeline being inspected neets the criteria set out in those
regul ations.

Thank you for your inquiry. Please let nme know if you need any
nore informati on about our drug requirenents.

Si ncerely,

Richard L. R ppert

Drug Conpl i ance Coordi nat or

Ofice of Pipeline Safety
Enf or cenment



