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INTERPRETATION OF REGULATIONS

Relates to 49 CFR §192.13, §192.603 and §192.723

Question:  Are public housing authorities required to perform gas leakage surveys and, if so, how
often?

OPS Interpretation: ..."Where a public housing authority purchases gas from a public utility and
then sells and distributes the gas through its own mains and service lines to customers who may or
may not be metered, the housing authority is the operator of a gas distribution system and is
subject to the requirements of 49 CFR Part 192.

"Section 192.723, in conjunction with Sections 192.603(b) and 192.13(c), requires an operator of
a distribution system to periodically conduct leakage surveys.  In business areas, a survey must be
conducted at intervals of one year of less.  Elsewhere, surveys must be conducted as often as
necessary but not less frequently than at 5-year intervals."
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