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May 3, 1974

Mr. H. R. Garabrant
Gas Utilities Safety Engineer
Arizona Corporation Commission
1683 West Adams
Phoenix, AZ  85007

Dear Mr. Garabrant:

Thank you for your letter of April 3, 1974, asking whether the class locations prescribed in 49
CFR Part 192 apply to a liquefied petroleum gas (LPG) line since LPG is a compressed gas in
liquid form.

The class locations in 49 CFR Part 192 were established under the Natural Gas Pipeline Safety
Act of 1968 (49 USC 1671 et seq.) for the safety regulation of pipelines used in the transportation
of gas.  Part 192 does not apply to the transportation of compressed gases in liquid form.  When
these liquids, such as LPG, are transported by pipeline by a carrier engaged in interstate or foreign
commerce, the transportation is covered by the regulation in 49 CFR Part 195 promulgated under
the Transportation of Explosives Act (18 USC 831 et seq.).

We trust this adequately responds to your inquiry.

Sincerely,

Joseph C. Caldwell
Director

Office of Pipeline Safety


