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December 7, 1972

Mr. C. Edward Wolfe
Vice President
Dye Carbonic of California, Inc.
307 South B Street
San Mateo, California   94401

Dear Mr. Wolfe:

This is in response to your letter of November 8, 1972, in which you ask whether there are any
Federal regulations licenses, or inspections that would be applicable to a private pipeline from
Bakersfield to Trona, California, carrying carbon dioxide in vapor form at roughly 100 psi.

Insofar as the Department of Transportation is concerned, there are no regulations applicable to
pipelines carrying dry gaseous or liquefied carbon dioxide.  In the absence of regulations, no
Departmental licenses or inspections are required.  However, should the carbon dioxide contain
any impurities, or be in a condition which would make it flammable, toxic, or corrosive, then the
pipeline would be subject to the regulations contained in 49 CFR Part 192.

As you have requested, enclosed are copies of the DOT pipeline safety regulations.  These are in
three parts, 49 CFR Parts 191, 192, and 195.  Although your proposed line does not appear to be
subject to these regulations, the question whether the engineering standards contained in the
regulations might be applicable to the design and construction of your line is a matter for your
decision.

If we may be of further assistance in this matter, please advise.

Sincerely,

Joseph C. Caldwell
Director

Office of Pipeline Safety


