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October 22, 1974

Mr. John W. Wiggs
Marketing Manager
Heath Consultants Incorporated
100 Tosca Drive
Stoughton, MA  02072

Dear Mr. Wiggs:

Thank you for your letter of October 3, 1974, asking whether public housing authorities are
required to perform gas leakage surveys and, if so, how often.

Where a public housing authority purchases gas from a public utility and then sells and distributes
the gas through its own mains and service lines to customers who may or may not be metered, the
housing authority is the operator of a gas distribution system and is subject to the requirements of
49 CFR Part 192 (copy enclosed).

Section 192.723, in conjunction with sections 192.603(b) and 192.13(c), requires an operator of a
distribution system to periodically conduct leakage surveys.  In business areas, a survey must be
conducted at intervals of 1 year or less.  Elsewhere, surveys must be conducted as often as
necessary but not less frequently than at 5-year intervals.

We trust this satisfactorily responds to your inquiry.

Sincerely,

Joseph C. Caldwell
Director

Office of Pipeline Safety

Enclosure


