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  May 7, 1975

Mr. William V. Bud Porter
President, The Porter Company
New Braunfels, Texas  78130

Dear Mr. Porter:

This responds to your letter of April 24, 1975, asking if a pipeline marking sign, as shown in an
enclosed picture, would meet the requirements of 49 CFR 192.707, particularly paragraphs (a),
(d)(1) and (2).

Paragraph (a) of Section 192.707 prescribes locations for line markers.  This paragraph does not
prescribe the characteristic of a sign placed at those locations.

The requirements in Section 192.707 which apply to sign characteristics are in paragraphs (d) and
(e).  A sign pictured as shown in your letter would meet the wording requirements of paragraphs
(d)(1) and (2) for signs which are not placed at navigable waterways.  Because you have not
shown the size of the lettering to be used on the sign, we cannot determine whether the
requirements in paragraph (d)(1) governing size of lettering would be met.

The sign would not meet the shape, color, and wording requirements of paragraph (e) for signs at
navigable waterways.

We trust this satisfactorily responds to your inquiry.

  Sincerely,

  Joseph C. Caldwell
  Director
  Office of Pipeline Safety


