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Mr. Eldon Morian
Vice President
Continental Industries, Inc.
4102 South 74th East Avenue
P.O. Box 994
Tulsa, Oklahoma  74101

Dear Mr. Morain:

Your letter of March 4, 1988, questions the effect of Amendment 192-58 (relating to the revised
wording of §192.191, Design of plastic fittings) on mechanical fittings.  The references to the
ASTM D2512 code in §192.181(b) was not intended to imply that mechanical fittings must meet
that code.  This code applies to plastic fittings that are joined to plastic pipe by heat fusion,
solvent cement, or other non-mechanical means.

Material requirements for mechanical fittings intended for use with plastic pipe would be covered
by the requirements of §192.53, General, paragraph (a) and (b).  Other design requirements that
would apply to these fittings would include §§192.273(a) and 192.281(e).

Sincerely,

Richard L. Beam
Director
Office of Pipeline Safety


